Våren är på intågande

Snart öppnar vi för säsongen.

Lördag den 4 mars öppnar vi trädgårdsbutiken. Då kommer det finnas penséer, lökväxter och nylevererad jord till försäljning. Växterna är självklart odlade här hos oss.

Jag är, som vanligt den här tiden på året, orimligt peppad på kommande säsong med odling av allt från groddar till blommor i regnbågens alla färger!

Jag vill dela med mig av några nyheter för 2023. Det är första året som jag driver upp egna lökväxter; Krokus, vildtulpaner, Iris, Kungsängslilja och Snödroppar. Vi kommer även ha pioner till försäljning från Hammartorps pionodling vid Erken norr om Norrtälje. Jag brinner för hållbarhet för vår planet och oss människor som lever här och jag jobbar verkligen för att de produkter jag säljer ska ha så lite klimatavtryck och socialt negativt avtryck som möjligt. Med negativt socialt avtryck menar jag orimligt låga löner och oacceptabla arbetsförhållanden som ofta förekommer för importerade lågprisprodukter.

Till påsk kommer jag att ha ett litet utbud av tovade produkter handgjorde i Sverige av svensk ull, det är bland annat små kycklingar och färgglada ulltussar till påskriset. Dessa produkter har självklart ett lite högre pris men de håller en livstid och är garanterat bra produkter ur alla aspekter. Jag älskar dem och hoppas att ni också kommer att göra det!

Längre fram i vår kommer vi även sälja ett sortiment av keramik från Victoria Johansson som håller till i norra delen av kommunen. Det kommer att finnas allt från växtskyltar till koppar, assietter, serveringsfat, vindspel med mera.

Idag har vi fått en stor leverans av grus för att kunna grusa upp hela gårdsplanen. Det kommer ge bättre underlag för jordpallarna och försäljningsborden och ge en fint helhetsintryck. Det händer grejer! Under högsäsong räknar jag även med att kunna erbjuda enklare fika så att du kan ta med vänner och familj och ta en vilsam fika i trädgården.

Självklart fortsätter jag även med odling av grönsaksplantor, sommarblommor, perenner och  grönsaker och hoppas på att kunna erbjuda ännu mer och ett större utbud framöver. För jag har nämligen nyinvesterat i en större exponeringskyl för grönsakerna, så det gäller att fylla upp den!

Från och med lördag 4 mars går det alltså bra att handla precis som tidigare säsonger genom självbetjäning och betalning med swish. Allt är prismärkt och betalningsinfo finns på plats. Information om sortiment och event uppdateras löpande här på hemsidan, Instagram och Facebook!